اطلاعات عمومی/تقطیر با آب و بخار
در روش تقطیر با آب و بخار، حجم مناسبی از گیاه در مخزن دستگاه ریخته می شود. سپس مقداری آب روی گیاهان ریخته می شود. بر اثر حرارت، اسانس خارج شده از گیاه به همراه آب، تبخیر شده و در لوله های مخصوصی به گردش در می آید. این لوله ها در معرض جریان هوای سرد یا آب سرد قرار می گیرند و بخارات حاصله تبدیل به مایع می شود که همان اسانس حاصل از گیاه است. در اسانس گیری به صورت صنعتی، نقطه تقطیر اسانس را اندازه می گیرند و در همان دما عمل میعان انجام می شود همچنین آب و اسانس دو فاز مختلف را تشکیل می دهد که استخراج اسانس را ممکن می سازد. اما در مصارف خانگی اسانس خارج شده از دستگاه را در فواصل زمانی مشخص، مزه می کنند و در جایی که عرق حاصله، دیگر مزه اسانس نداد و فقط مزه آب می داد، عمل تقطیر را متوقف می کنند و در بطری های تمیز و نو ریخته می شود و به مصرف می رسد.